Založ si blog

Ospravedlnenka sem, ospravedlnenka tam

Ako to je už zvykom, každý rok keď sa chystajú majstrovstvá sveta v hokeji čakáme na hráčov zo zámorskej NHL. Vždy sa stane, že nejakí hráči sa nemôžu zúčastniť turnaju pre zranenie, tak ich pár odmietne. Tento rok je to však iné.

Začiatkom marca sa ako prvý ospravedlnil Tomáš Tatar, že jeho zranenie mu nedovolí odohrať MS. Ďalej to pokračovalo ďalším hráčom, ktorý je tiež po operácií, alebo je unavený zo sezóny, či nemá istú zmluvu s klubom. Skončilo to pri čísle 21, z toho dvaja naši brankári, šiesti obrancovia a trinásti útočníci. Jediné plus, ktoré z tohoto vyplýva je, že sa vytvára zostava na ZOH.

Pravdou je, že máme teraz trinásť hráčov v zámorskej súťaži, keby bol tento počet väčší, stále môže prísť aspoň sedem – osem hráčov. Nie som si istý, či niektoré ospravedlnenky sú naozaj až tak pravdivé. Už minulý rok začal bojkot. Generálny manažér Švehla a tréner nášho A-tímu Cíger komunikovali s hráčmi amatérsky. Rišo Pánik hovoril o tom, ako tréneri komunikovali len cez telefón a vôbec necestovali za nimi, aby zistili priamo od nich potrebné informácie. Vtedy si Pánik zaslúžil nomináciu za to, že posledný zápas odohral „celkom fajn“. Jeho slová potvrdzuje aj Marek Hrivík, ktorý sa na MS 2016 sám ponúkol, no vedenie tímu ho odmietlo. Neskôr o tri dni mu však zavolali s tým, že si to rozmysleli a uvítajú ho na šampionáte, no Marek už mal zaplatenú dovolenku.

Na internete sa však objavili úplne iné informácie, ako tieto. Vina sa hádzala na hráčov, že nemajú záujem reprezentovať. Poučili sa z tohoto a tento rok neurobili rovnakú chybu? Alebo ide úplne o niečo iné? Kto by chcel reprezentovať o rok neskôr, keď ho predtým vedenie tímu odpísalo? V príprave hral aj Domino Graňák, ktorý mi robil radosť a tešil som sa na jeho účinkovanie. No však aj on „zdubkal“ preč, vraj jeho výkony neboli dosť dobré. Cíger dokázal šokovať fanúšikov aj v ohlásení nominácie na šampionát, kde doma nechal Kozáka, Bakoša a Lušňáka.

Od starších hráčov sa tieto ospravedlnenky dajú pochopiť, reprezentovali nás už niekoľkokrát. Ale čo naši mladíci? Naozaj ide len o tieto zmluvy s tímami? Alebo chalani chcú, nech sa pohnú ľady v našom hokeji a vedenie tímu si to uvedomí? Náš hokej ide dole vodou už minimálne posledných 10 rokov. Glváč sa chcel zahrať na hrdinu a smelo reagoval na bojkotujúcich hráčov. Dotklo sa to okrajovo politiky, ale zmení sa niečo? Radšej hádžu túto špinavosť na hráčov, než by si uvedomili vlastné chyby.

Koľko rokov bol prezidentom SZĽH Široký. Práve tieto roky nášmu hokeju vôbec nepomohli. Následne sa tam dostal Igor Nemeček, ktorý bol aj tak kumpánom starého prezidenta nášho hokejového zväzu. Nie jeden rodič povie o tom, ako ich talentované dieťa musí sedieť, kvôli tomu, že nemajú dostatok peňazí. Výkonný výbor SZĽH by si zaslúžil komplet výmenu za mladších a hlavne takých, čo sa naozaj do toho hokeja rozumejú. Aj keď je to smutné, že na úkor nášho momentálneho výboru, by sa snažili naše hviezdy niečo zmeniť, ale ak to má prísť, nech to príde čím skôr. Nový prezident SZĽH Kohút bol zvolený minulý rok. Zmeny nevidieť navonok, ale niektorí hráči sa vyjadrili, že sa toho veľa zmenilo, ale nedá sa všetko urobiť za pár rokov, keď sa to tiahlo dole vodou desať rokov.

Čo je všetko za touto SZĽH oponou, by zaujímalo nie jedného slovenského fanúšika. Po výmene ľudí a vedenia v tíme, bude určite čistejší vzduch. Najbližšie roky budú ospravedlnenky ubúdať a keď budú, tak len naozaj nevyhnutné, kde pôjde o dôležitý lekársky zákrok.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1500x
Priemerná čítanosť článkov: 1500x

Autor blogu

Kategórie

Archív